Πολιτική δράση Μαρτίου 2017

Πολιτική δράση Μαρτίου 2017 Κύριο

 

 
 Αν δεν μπορείτε να διαβάσετε το περιεχόμενο πατήστε εδώ

karaoglou

Πολιτική Δράση
Μηνιαία Ενημερωτική

Ηλεκτρονική Έκδοση_

ΜΑΡΤΙΟΣ 2017

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 60    

karaoglou

Φίλες και φίλοι, 
καλό μήνα να έχετε, με υγεία για εσάς και τις οικογένειές σας.

Δυστυχώς, για πολλοστή φορά την τελευταία διετία, η χώρα σέρνεται στο τέλμα εξαιτίας της ανικανότητας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να συνειδητοποιήσουν πόσο μεγάλο κακό κάνουν στη χώρα οι εμμονές και οι ιδεοληψίες τους.

Τα τραγικά λάθη του Αλέξη Τσίπρα μας οδηγούν σε «εθνικό χαρακίρι», βυθίζοντας έναν ολόκληρο λαό στην ύφεση και την οικονομική αβεβαιότητα.

Πρώτα από όλα στερούν από την Ελλάδα τη δυνατότητα να ενταχθεί στον μηχανισμό ποσοτικής χαλάρωσης και άρα να εισρεύσει «φθηνό» χρήμα στις τράπεζες. Δεύτερον, της στερούν τη δεύτερη υποδόση η οποία σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό θα δοθεί στην ιδιωτική οικονομία όπου οι οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες ξεπερνούν τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ και τρίτον αυξάνουν κατακόρυφα το συνολικό «λογαριασμό» των μέτρων που θα ληφθούν.

Για παράδειγμα στα φορολογικά θα ανέλθει στο 1,8 δισ. ευρώ. Η μείωση του αφορολόγητου από το 2019 στις 5.900 ευρώ θα πλήξει τα χαμηλά εισοδήματα, εξέλιξη η οποία θα επιβαρύνει με φόρο ακόμη και τους συνταξιούχους των 500 ευρώ.

Στο ασφαλιστικό το «κούρεμα» των συντάξεων από το 2019 υπολογίζεται να ανέλθει στο 1,8 δισ. ευρώ. Σύμφωνα μάλιστα με όσα αναγράφονται στον Τύπο, οι περικοπές αναμένεται να εφαρμοστούν κλιμακωτά στο άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων για συνολικές αποδοχές άνω των 700 ευρώ. Δηλαδή όχι μόνο δεν θα δώσουν 13η σύνταξη, όπως είχαν υποσχεθεί, αλλά θα αφαιρέσουν από τους σημερινούς συνταξιούχους ακόμη μια, καθιστώντας τα χρήματα που εισπράττουν σε απλά «φιλοδωρήματα».

Για να μην αναφερθώ στην εικόνα απόλυτης διάλυσης που παρουσιάζει ο ΕΦΚΑ, η ηγεσία του οποίου ομολογεί ότι αδυνατεί να πληρώσει συντάξεις... Πρωτοφανές μεν, ενδεικτικό δε της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το ασφαλιστικό μας σύστημα.

Όσον αφορά στα εργασιακά οι ομαδικές απολύσεις θα γίνονται με μια απλή κοινοποίηση από τους εργοδότες, χωρίς να υπάρχει διοικητική προέγκριση.

Εξυπακούεται πως η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να υπερψηφίσει αυτά τα μέτρα διότι «στραγγίζουν» τον ελληνικό λαό.

Συνένοχοι στο «έγκλημα» εις βάρος νοικοκυριών και επιχειρήσεων δεν θα γίνουμε! Αυτή είναι η δική μας ξεκάθαρη «κόκκινη γραμμή».

Όπως έχει γίνει ξεκάθαρο σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα ότι «το τέλος της λιτότητας», για το οποίο μίλησε σε πανηγυρικούς τόνους ο Αλέξης Τσίπρας, δεν ήρθε ποτέ.

Αντίθετα, πολύ φοβάμαι οτι τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

Αντιλαμβάνομαι την επικοινωνιακή ανάγκη της Κυβέρνησης να παρουσιάσει μια ωραία ιστορία ικανή να τραβήξει την προσοχή του κόσμου από την πραγματικότητα.

Όμως η αλήθεια είναι αμείλικτη και πάντα -έστω πολλές φορές καθυστερημένα- αποδίδει στον καθένα το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί.

Εάν Τσίπρας και Καμμένος είχαν υλοποιήσει όσα οι ίδιοι συμφώνησαν και υπέγραψαν τον Αύγουστο του 2015, τότε και οι δανειστές μας δε θα ζητούσαν τίποτα περισσότερο από όσα προέβλεπε εκείνη η συμφωνία.
Στο σημείο, λοιπόν, που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται μια στιβαρή Κυβέρνηση και όχι επαναστάτες του... γλυκού νερού τύπου ΣΥΡΙΖΑ.

Χρειάζεται αλήθειες, επιθετική αποκλιμάκωση της φορολογίας, μείωση εργοδοτικών εισφορών, τολμηρή υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων, ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία και απενεχοποίηση του κέρδους.

Χρειάζεται τη Νέα Δημοκρατία!

Σε ό,τι αφορά τις δράσεις του πολιτικού μου γραφείου, αυτόν τον μήνα ξεχώρισε η εντυπωσιακή εκδήλωση που συνδιοργανώσαμε με τη Ντόρα Μπακογιάννη στο Δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη και είχε θέμα: «Στρατηγικές βιώσιμης ανάπτυξης και θέσεις εργασίας».

Για όλες τις υπόλοιπες πρωτοβουλίες που ανέλαβα τον Μάρτιο, μπορείτε να ενημερωθείτε στους συνδέσμους που ακολουθούν.

Σας ευχαριστώ, μαζί συνεχίζουμε…

 

Η πλήρης κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική παρουσία και δράση μου υπάρχει πάντα στο www.karaoglou.gr

 

 

Δραστηριότητες

Η Κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε εθνικό χαρακίρι

Η παρουσίαση του βιβλίου "Ορκίζομαι" στην Κατερίνη (VIDEO) 

Έρχεται θύελλα στην αγορά εργασίας, που καταρρέει

Επιστολή Θ. Καράογλου στον ΠτΒ για την απαξίωση του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου από Υπουργούς της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Νέα Δημοκρατία σημαίνει ελεύθερη οικονομία, νέες επενδύσεις, ανάπτυξη

Εκδήλωση: "Στρατηγικές βιώσιμης ανάπτυξης και  θέσεις εργασίας" (VIDEO)

Η αγορά εργασίας διαλύεται και οι "φτωχοί" εργαζόμενοι αυξάνονται

Η Κυβέρνηση κρύβει το ανάλγητο πρόσωπό της κάτω από τη μάσκα της... Αριστερής ευαισθησίας

  

 Άρθρα

«Quo Vadis Ευρώπη;»

«Σπάζοντας στερεότυπα με τολμηρές μεταρρυθμίσεις»

«Παρατράβηξε η λιτότητα και ο κατήφορος δεν έχει τέλος»

«Η Καινοτομία της κρίσης»

 

 

Συνεντεύξεις

Ο Θ. Καράογλου στην εκπομπή "Θέσεις και Απόψεις" (27.03.17)

Ο Θ. Καράογλου στoν Focus Fm (26.03.17)

Ο Θ. Καράογλου στo "Πολιτικό Ημερολόγιο" του 102 FM της ΕΡΤ-3 (24.03.2017)

"Σχολιάζοντας την επικαιρότητα" στη Βεργίνα Τηλεόραση (22.03.2017)

Ο Θ. Καράογλου στην "Πρωινή Ζώνη" της ΕΡΤ (23.03.2017)

Ο Θ. Καράογλου στην εκπομπή "κίτρινη κάρτα" στον ΣΚΑΪ Πιερίας (22.03.2017)

Ο Θ. Καράογλου στο Ράδιο Χαλκιδική (22.03.2017)

"Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε ήδη την αξιολόγηση και ψάχνει τρόπο να την εμφανίσει στο λαό" Συνέντευξη Θ. Καράογλου στην εφημερίδα "Μακεδονία της Κυριακής" (19.03.2017)

Ο Θ. Καράογλου στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης (17.03.2017)

"Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα των νέων μέτρων" Συνέντευξη Θ. Καράογλου στην εφημερίδα "Finance και Market Voice" (16.03.2017)

"Εδώ Μακεδονία" στην Εγνατία Τηλεόραση (07.03.2017)

Ο Θ. Καράογλου στο "Πρώτο Πρόγραμμα" της ΕΡΤ (07.03.2017)

"Το Ε9 της ΝΔ δεν γράφει ούτε Καραμανλής, ούτε Σαμαράς" Συνέντευξη Θ. Καράογλου στην εφημερίδα "Άποψη" (04.03.2017)

 

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

farmakeio
elas-thumb-large

«Κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιβλέπουν και επεμβαίνουν στη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ.»

DROMOS
 

«Ολοκλήρωση διαπλάτυνσης του δρόμου Νέα Μουδανιά-Ποτίδαια»

efka 

«Αφήνουν χωρίς γραφείο του ΕΦΚΑ την επαρχία Λαγκαδά» 

 

«Αυτό το e-mail δεν μπορεί να θεωρηθεί spam εφόσον αναγράφονται τα στοιχεία του αποστολέα και δίνεται η δυνατότητα διαγραφής από την λίστα παραληπτών. Αν είστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας από αυτή, απλά πατήστε {unsubscribe}εδώ{/unsubscribe} για αυτόματη διαγραφή. Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων (Directiva 2002/31/CE του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).»

{unsubscribe}Διαγραφή από τη λίστα{/unsubscribe}
Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια; Γράψτε μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίoυ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη σελίδα www.karaoglou.gr
Πολιτικό Γραφείο Θεσ/νίκης: Μοναστηρίου 13, Όρ. 3ος, Τ.Κ. 546 27, Τηλ.: 2310 525545, Fax: 2310 525547
Πολιτικό Γραφείο Αθήνας: Μητροπόλεως 1, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 2103709325, Fax: 210 3709329