Πολιτική δράση Ιουνίου 2017

Πολιτική δράση Ιουνίου 2017 Κύριο

 
 Αν δεν μπορείτε να διαβάσετε το περιεχόμενο πατήστε εδώ

karaoglou

Πολιτική Δράση
Μηνιαία Ενημερωτική

Ηλεκτρονική Έκδοση_

IOYNIOΣ 2017

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 63   

eisagogiko

Φίλες και φίλοι, καλό μήνα!

Έχοντας κλείσει ήδη 29 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όλοι γνωρίζετε πως όταν προεκλογικά οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος κραύγαζαν «ή εμείς ή αυτοί», μιλούσαν μεταξύ τους δείχνοντας εσάς...

Κάθε λέξη τους και ένα ψέμα.

Μεγαλύτερη απόδειξη από τη δημόσια ομολογία Χουλιαράκη, ενός εκ των κορυφαίων διαπραγματευτών της Κυβέρνησης, πως στην Κυβέρνηση γνώριζαν όταν υπερψήφιζαν το βαρύ πακέτο μέτρων με το πρόσχημα ότι δήθεν θα πάρουν «καθαρή λύση» για το χρέος, ότι ακολουθούν περικοπές στις συντάξεις και στο αφορολόγητο, δεν υπάρχει!

Και να ήταν μόνο αυτή...

Επί σχεδόν δυόμιση χρόνια ανακατεύουν στο μίξερ της εθνολαϊκιστικής πολιτικής ρητορικής τους αντιφατικά επιχειρήματα μόνο και μόνο για να υπερασπιστούν οφίτσια και καρέκλες.

Υπέγραψαν δυο αχρείαστα μνημόνια, αύξησαν τους έμμεσους και άμεσους φόρους, μειώνουν διαρκώς μισθούς και συντάξεις που έγιναν μέσο επιβίωσης και όχι διαβίωσης, αυξάνουν τον ΕΝΦΙΑ και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, άρχισαν τους πλειστηριασμούς, άδειασαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς, στράγγιξαν τα αποθεματικά των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, επέβαλλαν capital control, έβαλαν την οικονομία της Ελλάδας στο... γύψο

Η δήθεν «περήφανη» διαπραγμάτευσή τους αποδείχθηκε ταπεινωτική για εκατομμύρια Έλληνες, οι οποίοι χρειάζεται να εργάζονται κατά μέσο όρο 203 ημέρες το χρόνο προκειμένου να μπορέσουν -όσοι έχουν πλέον τη δυνατότητα εξαιτίας της ακραίας υπερφορολόγησης- να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος.

Εδώ φτάσαμε στο σημείο:
-Υπουργός να συνομιλεί με καταδικασμένο ισοβίτη για εμπόριο ναρκωτικών και το Μέγαρο Μαξίμου να τον καλύπτει, θεωρώντας το κάτι φυσιολογικό.
-Τα σκουπίδια να σχηματίζουν «βουνά» σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και η Κυβέρνηση, που μέχρι πρότινος έκλεινε το μάτι στους συμβασιούχους, να κατηγορεί τώρα υποκριτικά τη... Νέα Δημοκρατία.
-Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης να μετατρέπεται σε άντρο ανομίας και τον αρμόδιο Υπουργό να επιρρίπτει ευθύνες στους φοιτητές και την Πρυτανεία γιατί, όπως ισχυρίστηκε, το φοιτητικό κίνημα δεν είναι αρκετά «ρωμαλέο» ώστε να απομακρύνει μόνο του τους εμπόρους ναρκωτικών, λες και τα ΑΕΙ είναι αυτοδιαχειριζόμενα στέκια.

Από όλα τα παραπάνω καθίσταται απόλυτα σαφές ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται σε αποσύνθεση.

Ακολουθεί μια ξεκάθαρη πορεία φθοράς χωρίς επιστροφή. Την αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις, το φωνάζει η κοινωνία, το επιβεβαιώνουν όσοι εγκαταλείπουν το καράβι του ΣΥΡΙΖΑ αποκηρύσσοντας την πολιτική Τσίπρα.

Άλλωστε το συγκεκριμένο κόμμα δεν είχε ποτέ δομημένη κομματική βάση. Συνονθύλευμα συνιστωσών ήταν, που το ένωνε η προσδοκία της εξουσίας. Για αυτό και τώρα αποσυντίθεται ημέρα με την ημέρα εις τα εξ ων συνετέθη.

Πλησιάζει, λοιπόν, και πάλι η ώρα της ευθύνης για τη Νέα Δημοκρατία.

Με τον σωστό σχεδιασμό που έχει γίνει, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε όσα χρειάζεται για να πάρει η οικονομία μπροστά.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να πετύχουμε.

Με σχέδιο, σκληρή δουλειά και όπλο την πίστη στις δυνάμεις τις δικές μας και της πατρίδας.

Συνοψίζοντας το σχέδιο που έχουμε εκπονήσει, η αυριανή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα ακολουθήσει πέντε συγκεκριμένα και σταθερά βήματα:
1) Αποκατάσταση της εμπιστοσύνη στις αγορές με την εφαρμογή της Συμφωνίας Αλήθειας
2) Βελτίωση της ρευστότητας στην οικονομία, μέσω δράσεων για την επιστροφή καταθέσεων, τη διαχείριση των Μη εξυπηρετούμενων δανείων και την άρση των κεφαλαιακών ελέγχων.
3) Εμπροσθοβαρή εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην κατεύθυνση της αύξησης της εξωστρέφειας και των επενδύσεων.
4) Αλλαγή του μείγματος της δημοσιονομικής πολιτικής, με μείωση φόρων και δαπανών και αποτελεσματικότερο κράτος.
5) Αποσαφήνιση των παρεμβάσεων μείωσης του δημοσίου χρέους, ώστε να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του με μεσοπρόθεσμα πρωτογενή πλεονάσματα στο 2% του ΑΕΠ και όχι στο 3,5% του ΑΕΠ που αποδέχθηκε η σημερινή Κυβέρνηση.

Βαρύτητα, φυσικά, δίνουμε και στις εργασιακές σχέσεις. Ως αν. Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ έχω συγκροτήσει δυο ομάδες στις οποίες συμμετέχουν συνολικά 45 και 50 μέλη αντίστοιχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, υπό τον συντονισμό έμπειρων πολιτικών στελεχών, όπως ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, πολιτευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ κ. Παναγιώτης Κοκκόρης, ο πρώην Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, η δικηγόρος και πολιτεύτρια Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ κα. Άννα Ευθυμίου και ο δικηγόρος-εργατολόγος κ. Γιάννης Καρούζος.

Στις συνολικά 13 συνεδριάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί (στιγμιότυπα θα βρείτε στα link με την κοινοβουλευτική μου δράση), το επίκεντρο της προσοχής μας είναι στραμμένο στις μεγάλες εργασιακές και συνταξιοδοτικές ανατροπές που συντελούνται, καθώς και στις βίαιες μεταβολές στα δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων.

Στόχος μας είναι δουλειές και ίσες ευκαιρίες για όλους. Έξυπνες ιδέες που θα φέρνουν επενδύσεις. Μα πάνω από όλα να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό! Διότι στην Ελλάδα ήρθε η ώρα να ψηφίσουμε με βάση τη συνείδηση και όχι το ατομικό συμφέρον.

Σας ευχαριστώ, μαζί συνεχίζουμε…

 

Η πλήρης κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική παρουσία και δράση μου υπάρχει πάντα στο www.karaoglou.gr

 

 

Δραστηριότητες

Οι πληγές του ΣΥΡΙΖΑ στην αγορά εργασίας είναι οι χειρότερες ιστορικά

Πολλές υποσχέσεις και ελάχιστες πράξεις από την Κυβέρνηση για τους πλημμυροπαθείς του Δήμου Θερμαϊκού

Χαιρετισμός Θ. Καράογλου στο "Export Summit V" του ΣΕΒΕ

Από το σκίσιμο των μνημονίων και τη διαγραφή χρέους, η Κυβέρνηση πέρασε στο ό,τι έχετε ευχαρίστηση

"Η υπερφορολόγηση στραγγαλίζει την επιχειρηματικότητα"

"Αγώνας μέχρι τέλους για τη δικαίωση του Ηρακλή"

Παρέμβαση Βουλευτών ΝΔ από Μακεδονία και Θράκη για την αδικία εις βάρος του Ηρακλή

 

 Άρθρα

«Καρέ της... αποτυχίας!»

«Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι»

«Τα Πανεπιστήμια δεν είναι αυτοδιαχειριζόμενα στέκια κ. Γαβρόγλου»

«Η αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης ξεκινά από τα δυτικά»

«Η παρακαταθήκη του τελευταίου μεγάλου ηγέτη»

«Οι Έλληνες γνωρίζουν πλέον τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ»

«Αν στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν φιλότιμο...»

 

Συνεντεύξεις

Στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ (28.06.17)

 

Στην εκπομπή "Απέναντι" της ΕΡΤ-3 (28.06.17)

Στον Alpha 989 (27.06.17)

Στην εκπομπή "Focus city" στoν Focus Fm (25.06.2017)

Στο Κανάλι Ένα του Πειραιά (23.06.2017)

Στον Fm100 και στην εκπομπή "Της πόλης τα καμώματα" (21.06.2017)

Στον FM100 και στην εκπομπή "Θέσεις και Απόψεις" (16.06.2017)

Στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ (15.06.2017)

Στο Radio Χαλκιδική 98,8 (12.06.2017)

Στο δελτίο ειδήσεων της Εγνατία Τηλεόρασης (08.06.2017)

Στον 102 Fm της ΕΡΤ3 (08.06.2017)

Στον Πρακτορείο Fm (01.06.2017)

Στον Ρ/Σ "Η φωνή της Ελλάδας" (01.06.2017)

 

 

 

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

tomeas
mydia

«Προβλήματα στις μυδοκαλλιέργειες του Δήμου Δέλτα»


apth

«Σε άντρο παραβατικότητας μετατρέπεται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης»

neoiagrotes 

«Η Κεντρική Μακεδονία η μεγάλη χαμένη στη χρηματοδότηση εγκατάστασης νέων αγροτών» 

 

«Αυτό το e-mail δεν μπορεί να θεωρηθεί spam εφόσον αναγράφονται τα στοιχεία του αποστολέα και δίνεται η δυνατότητα διαγραφής από την λίστα παραληπτών. Αν είστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας από αυτή, απλά πατήστε {unsubscribe}εδώ{/unsubscribe} για αυτόματη διαγραφή. Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων (Directiva 2002/31/CE του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).»

{unsubscribe}Διαγραφή από τη λίστα{/unsubscribe}
Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια; Γράψτε μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίoυ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη σελίδα www.karaoglou.gr
Πολιτικό Γραφείο Θεσ/νίκης: Μοναστηρίου 13, Όρ. 3ος, Τ.Κ. 546 27, Τηλ.: 2310 525545, Fax: 2310 525547
Πολιτικό Γραφείο Αθήνας: Μητροπόλεως 1, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 2103709325, Fax: 210 3709329