Άρθρο: Χτίζοντας τα θεμέλια της Ελλάδας που φεύγει μπροστά

Άρθρο: Χτίζοντας τα θεμέλια της Ελλάδας που φεύγει μπροστά Κύριο

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «Δήμων Δρώμενα»

Σεπτέμβριος 2015

«Χτίζοντας τα θεμέλια της Ελλάδας που φεύγει μπροστά»

Να' μαστε, λοιπόν, στο σημείο μηδέν.
Μετά από μια έντονη προεκλογική περίοδο τριών εβδομάδων, ήρθε η ώρα που η Ελλάδα κοντοστέκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και περιμένει από εμάς να της υποδείξουμε τον δρόμο που θέλουμε να ακολουθήσει.
Καλούμαστε, δηλαδή, να αποφασίσουμε με την ψήφο μας αν θα συμπορευτούμε με την ευρωπαϊκή προοπτική, μέσα σε ένα ασφαλές και σταθερό περιβάλλον ή αν θα συνεχίσουμε να πειραματιζόμαστε με το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας, παρατείνοντας το καθεστώς σύγχισης και αβεβαιότητας του τελευταίου 7μήνου.
Είμαι σίγουρος ότι η απάντηση είναι προφανής και πως όλοι οι Έλληνες, ενωμένοι, θα πάμε την Ελλάδα μπροστά.
Θα επιλέξουμε τον δρόμο της αλήθειας, της αξιοπιστίας, της σύνεσης και της κανονικότητας, που τόσο μας έλειψε τους μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Στο διάστημα που προηγήθηκε από τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 μέχρι και σήμερα, αποδείχθηκε ότι τα προβλήματα του τόπου μας δεν λύνονται με ευχολόγια, ψέματα, πορείες ή με δημοψηφίσματα.
Όσο και αν ο Αλέξης Τσίπρας παριστάνει την... αθώα Αριστερή περιστερά, ουδείς μπορεί να παραβλέψει ή να ξεχάσει τα πολλά και μεγάλα ψέματα που είπε στον ελληνικό λαό.
Οι εξαγγελίες του για λιγότερους φόρους, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, επαναφορά της 13ης σύνταξης, κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και πολλά άλλα, αποδείχθηκαν φρούδες ελπίδες. Αντίθετα, εξαιτίας της δικής του διαπραγμάτευσης, οι πλάτες μας καλούνται να σηκώσουν επιπλέον φορολογικά βάρη, ύψους περίπου 100 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Θυμίζω μονάχα ότι αύξησε τη φορολογία στα φυσικά πρόσωπα, στις επιχειρήσεις, στους αγρότες και στους μικρομεσαίους. Επιβάρυνε με την αύξηση του ΦΠΑ το καλάθι της νοικοκυράς, έσυρε τη χώρα μέχρι την... εξώπορτα της Ευρώπης, έκλεισε τις τράπεζες, έμεινε στην ιστορία ως ο Πρωθυπουργός του εξηντάευρου.
Η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ύφεση και τα ελλείμματα, η αύξηση της ανεργίας και το πάγωμα των επενδύσεων αποτελούν προϊόν της δικής του πολιτικής.
Τελικά το μόνο νέο που έφερε στην πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας, ήταν το τρίτο μνημόνιο!
Αυτή δεν είναι η Ελλάδα που μας αξίζει.
Επιλογή και δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας είναι η σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών μόλις σταθεροποιηθεί η οικονομία, η προώθηση της αναδιοργάνωσης που χρειάζεται το κράτος για να γίνει φιλικό προς τον πολίτη, η υπεύθυνη μεταναστευτική πολιτική με φύλαξη των συνόρων και η εφαρμογή πολιτικών για μια ισχυρή περιφέρεια με ισχυρό πρωτογενή τομέα.
Προτεραιότητά μας είναι να λειτουργήσουν ξανά οι μηχανές της ανάπτυξης, ώστε να έχουμε νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις, νέες θέσεις εργασίας.
Φυσικά για να πετύχουμε όλα τα παραπάνω, απαιτείται σταθερότητα, συνεργασία, ειλικρίνεια και προοπτική.
Για αυτό και το Κυβερνητικό μας πρόγραμμα στηρίζεται σε τρεις άξονες. Πρώτος είναι η διασφάλιση κλίματος πολιτικής σταθερότητας και ηρεμίας, δεύτερος η συναίνεση και συνεργασία όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων του τόπου και τρίτος η εφαρμογή ενός νέου εθνικού προγράμματος μεγάλων αλλαγών, επιστρατεύοντας κάθε ικανό και άξιο πρόσωπο.
Στις 20 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, χτίζουμε τα θεμέλια της Ελλάδας που φεύγει μπροστά. Της Ελλάδας που παράγει, εξάγει και προοδεύει.
Αυτήν τη φορά η ψήφος της κάθε μίας και του κάθε ενός από εμάς, έχει ιδιαίτερη σημασία. Μην τη σπαταλήσετε! Ψέματα τέλος, από εδώ και πέρα μόνο ειλικρίνεια και αλήθειες.
Μαζί, μπορούμε να γίνουνε η δύναμη που θα μετατρέψει τα σημερινά αδιέξοδα σε ευκαιρίες.
Όλοι μαζί, με Κυβέρνηση που θα έχει κορμό τη Νέα Δημοκρατία, μπορούμε να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά και να την πάμε μπροστά!