(Άρθρο): «Κλείνουμε τις εκκρεμότητες με το χθες και συγκλίνουμε με την Ευρώπη»

Άρθρο του Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Parapolitika.gr», που δημοσιεύτηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2023.

«Κλείνουμε τις εκκρεμότητες με το χθες και συγκλίνουμε με την Ευρώπη»

Ωφέλιμη πολιτική είναι η χρήσιμη και όχι η αρεστή. Εκείνη που έχει την τόλμη να λέει την αλήθεια, διότι τα πρόσωπα που την εκφράζουν αναγνωρίζουν πως μόνο τότε υπηρετεί την πατριωτική ευθύνη. Η Νέα Δημοκρατία ασκεί πολιτικές αυτής της ποιότητας και αυτού του επιπέδου, με τους συμπατριώτες μας να της δίνουν στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης για μια δεύτερη συνεχόμενη παραγωγική κυβερνητική θητεία.
Η εντολή του 41% που μας έδωσε ο ελληνικός λαός ήταν σαφής! Η Ελλάδα πρέπει να κλείσει τις εκκρεμότητες με το χθες και να συγκλίνει με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση. Από το να "γίνουμε Ευρώπη" κατακτά ημέρα με την ημέρα το "είμαστε Ευρώπη" και αυτό αποτυπώνεται στους ποιοτικούς δείκτες του προϋπολογισμού του 2024.
Πρόκειται για το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς από 1ης Ιανουαρίου 2024 αυξάνονται περαιτέρω μισθοί, συντάξεις και παροχές σε κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας που καθορίζουν την ποιότητα ζωής μας. Επίσης, η πρόσφατη ανακοίνωση αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Fitch, αποτέλεσε μια μεγάλη εθνική επιτυχία, διότι σήμανε το τέλος της μνημονιακής περιόδου μετά από 13 δύσκολα χρόνια γεμάτα θυσίες και κόπους των συμπατριωτών μας.
Πλέον η ελληνική οικονομία πατά γερά στα πόδια και αυτό είναι ολοφάνερο. Ήδη "τρέχει" με τον τρίτο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και καταγράφει ρεκόρ άμεσων επενδύσεων. Την ίδια στιγμή, στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ξεχωρίζουν η μείωση της ανεργίας στα προ κρίσης επίπεδα, το πρωτογενές πλεόνασμα που ξεπέρασε τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και η μείωση του δημόσιου χρέους ως προς το ΑΕΠ της χώρας.
Το γεγονός αυτό μας επιτρέπει να ασκήσουμε αναπτυξιακή πολιτική που να συνδυάζει τη δημοσιονομική σοβαρότητα με την κοινωνική ευαισθησία. Στο πλαίσιο αυτό, τη νέα χρονιά συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις για τη στήριξη του εισοδήματος των πολιτών, αυξάνοντας τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, αυξάνοντας τις συντάξεις κατά 3% για δεύτερη συνεχή χρονιά, αυξάνοντας το αφορολόγητο 1.000 ευρώ για τις οικογένειες με παιδιά και επεκτείνοντας το επίδομα μητρότητας στους 9 μήνες για τις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες, ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες.
Επιπρόσθετα, μονιμοποιούμε την απαλλαγή των πρώην δικαιούχων του ΕΚΑΣ από τη φαρμακευτική δαπάνη, καταργούμε τη μείωση 30% επί των συντάξεων για τους απασχολούμενους συνταξιούχους και ξεπαγώνουμε τις τριετίες για τους μισθωτούς.
Πρόκειται για μια σειρά παρεμβάσεων που έχουν θετικό αντίκρισμα στις ζωές των συμπατριωτών μας, καθώς με γενναίες μεταρρυθμίσεις συνεχίζουμε να διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή με όλους, για όλους!
Προφανώς δεν έχουν λυθεί όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι κλείνουμε οριστικά τον κύκλο της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας. Και η επόμενη ημέρα είναι εμφανώς καλύτερη για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα!