Πολιτική Δράση Αυγούστου 2016

Πολιτική Δράση Αυγούστου 2016 Κύριο

 

 
 Αν δεν μπορείτε να διαβάσετε το περιεχόμενο πατήστε εδώ

karaoglou

Πολιτική Δράση
Μηνιαία Ενημερωτική

Ηλεκτρονική Έκδοση_

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 53    

b.640.480.0.0.stories.photo.sunedrio nd.sunedrio nd a

Φίλες και φίλοι,

καλημέρα, καλό μήνα και καλό φθινόπωρο.

Παραδοσιακά ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας της Θεσσαλονίκης, διότι έχει ταυτιστεί στη συνείδηση του κόσμου με τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης. Παράλληλα, όμως, είναι και ο μήνας των μεγάλων υποσχέσεων, των... αυταπατών και των κυβερνητικών προγραμμάτων που σπάνια υλοποιούνται. Ιδίως την τελευταία διετία ειπώθηκαν πολλά, πάρα πολλά!

Τα ακούσατε και τα θυμάστε όλοι...

Φέτος, όμως, στη Νέα Δημοκρατία, φιλοδοξούμε τα πράγματα να είναι τελείως διαφορετικά.

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, πρώτη του ως Πρόεδρος του κόμματος, θα σημάνει την επανεκκίνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα καταθέσει στην κοινωνία ένα αξιόπιστο, ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση.

Παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού μας προγράμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναπτύξει σημαντικές πτυχές της πολιτικής που είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει ως αυριανός Πρωθυπουργός και θα στείλει το μήνυμα σε όλους τους Έλληνες ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη αξιόπιστη εναλλακτική λύση για τη χώρα.

Στη λογική αυτή, τις ημέρες που θα ακολουθήσουν μέχρι την άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία θα βρεθεί κοντά στην κοινωνία και τις παραγωγικές δυνάμεις της Βόρειας Ελλάδας, πραγματοποιώντας προγραμματισμένες επισκέψεις σε σχεδόν όλους τους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός θα βρεθούν επιχειρήσεις που επενδύουν στην εξωστρέφεια, στην καινοτομία, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της μεταποίησης, με στόχο να αναδειχθεί η σημασία που έχουν οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου στην παραγωγή υπεραξίας στις τοπικές κοινωνίες.

Αυτή είναι η πρώτη φορά, απ' όσο θυμάμαι, που η Νέα Δημοκρατία συγκροτεί, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επισκέψεων ευρείας θεματολογίας. Σπάει, δηλαδή, τα στενά όρια της Προεδρικής επίσκεψης στην πόλη μας, έτσι τουλάχιστον όπως την είχαμε συνηθίσει δεκαετίες τώρα...

Η στρατηγική αυτή επιλογή αποτελεί μέρος της αντιπολίτευσης με επιχειρήματα που ασκούμε τους τελευταίους μήνες, αποκηρύσσοντας τη λογική του «ώριμου φρούτου», καθώς και του ουσιαστικού ανοίγματος του κόμματος στην κοινωνία.

Προσέξτε, όχι στα πεζοδρόμια, εκεί που έδωσε (και κέρδισε είναι η αλήθεια) τους λαϊκίστικους αγώνες ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δίπλα στους επαγγελματίες, τα νοικοκυριά, τους ανέργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανθρώπους του μόχθου, και της παραγωγής.

Η Νέα Δημοκρατία δεν ζητά την ψήφο οργής του Έλληνα και της Ελληνίδας, αλλά ψήφο εμπιστοσύνης για να αλλάξει την Ελλάδα.

Ζητά από την κοινωνία να λειτουργήσει με λογική σκέψη και όχι με όρους αποκόμισης οφέλους από την εξουσία.

Οι εποχές που κάθε χρόνο, από το βήμα της ΔΕΘ, ανακοινωνόταν μονότονα η εκτροπή του Αχελώου (παλαιότερα) ή η ολοκλήρωση των εργασιών του Μετρό (μέχρι πρόσφατα) πρέπει να ανήκουν στο παρελθόν.

Με βάση την παραπάνω αρχή διατύπωσα πρόσφατα την πρόταση η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης να αποσυνδεθεί πλήρως από την πολιτική και να διεξάγεται χωρίς την παρουσία πολιτικών προσώπων.

Να πάψει, δηλαδή, να αντιμετωπίζεται ως «πασαρέλα» κομμάτων, Υπουργών και Βουλευτών ή ακόμα χειρότερα ως ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη.

Θα μπορούσε η παραπάνω διαδικασία να αντικατασταθεί, σε ανεξάρτητο χρόνο, με τη διεξαγωγή στην πόλη μας ενός οικονομικού φόρουμ, τύπου Νταβός, υπό την ευθύνη φυσικά του Εκθεσιακού μας φορέα, με τη συμμετοχή των εκάστοτε αρμόδιων Υπουργών και Βουλευτών της Αντιπολίτευσης που ασχολούνται με τα λεγόμενα παραγωγικά Υπουργεία.

Ήρθε η ώρα, δηλαδή, να αλλάξουμε το τρίπτυχο «εξαγγελίες-διαδηλώσεις-αστυνομοκρατία», με το τρίπτυχο «αλήθεια-ωριμότητα-ειλικρίνεια».

Αλήθεια γιατί πρέπει να επαναφέρουμε στο επίκεντρο της πολιτικής την ηθική, προκειμένου να επανακτήσουμε την αξιοπιστία της κοινωνίας προς τους θεσμούς.

Ωριμότητα διότι η κοινωνία οφείλει να κάνει βαθιά αυτοκριτική για τις επιλογές των τελευταίων χρόνων και ειλικρίνεια γιατί, κατ' εμέ, αποτελεί τον πυρήνα της πολιτικής.

Η ειλικρίνεια δεν είναι σχήμα λόγου ή ένα αξιακό ζήτημα, ουσιώδες πολιτικό κεφάλαιο το οποίο θα μας απαλλάξει από την κατά συρροή παραπλάνηση που οδηγεί στη σκόπιμη σύγχυση.

Με αυτές τις σκέψεις, σας περιμένω όλες και όλους στην ομιλία του Προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 8 μ.μ.

Σας ευχαριστώ, μαζί συνεχίζουμε…

 

Η πλήρης κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική παρουσία και δράση μου υπάρχει πάντα στο www.karaoglou.gr

 

 

Δραστηριότητες

"Δεν μπορεί να γίνει δεκτή η λειτουργία κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Θράκη"

"Ο Αριστερός καπιταλισμός κάνει business με τον ανθρώπινο πόνο"

"Εξουσιομανής ο Τσίπρας. Ο Σπίρτζης άνοιξε βεντέτα με τον ΟΑΣΘ"

"Η ΝΔ είναι έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας"

"Ο Γεωργίου έσκαψε το λάκκο της ΝΔ, αλλά έριξε μέσα τη χώρα"

 

 Άρθρα

«Αλήθεια, ειλικρίνεια, αξιοπρέπεια»

«Να μη συμβιβαστούμε με τη μετριότητα»

«Βάζουμε τέλος στην Αριστερή μελαγχολία»

«Επιστρέφοντας στο δρόμο της λογικής»

 

Συνεντεύξεις

 

Ο Θ. Καράογλου στον City International 106,1 (30.08.16)

Ο Θ. Καράογλου στον Focus Fm και στην εκπομπή Focus city (25.08.16)

Στο δελτίο ειδήσεων της Εγνατία Τηλεόρασης (25.08.2016)

Στην εκπομπή "Πολιτικό Ημερολόγιο" του 102 Fm (24.08.2016)

Στο δελτίο ειδήσεων του Tv Επιλογές των Σερρών (23.08.2016)

Στο δελτίο ειδήσεων του Atlas Tv (23.08.2016)

Ο Θ.Καράογλου στο Κανάλι Ένα του Πειραιά (24.08.2016)

Ο Θ.Καράογλου στο Ράδιο Θεσσαλονίκη (23.08.2016)

Στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση" του Πρακτορείο FM (22.08.2016)

Ο Θ. Καράογλου στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ (08.08.2016)

 

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

200-7-thumb-large
83bbebd4fd09b36753cbf82ddc1a9c2c L

«Λουκέτο στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων εισηγείται το ΚΕΕΛΠΝΟ»

d492193f3f2a2e42c32826d68492285d L
 

«Ενεργοποίηση αναπτυξιακού νόμου»

arxeio lipsis 

«Επικαιροποίηση σχεδίων για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας» 

 

«Αυτό το e-mail δεν μπορεί να θεωρηθεί spam εφόσον αναγράφονται τα στοιχεία του αποστολέα και δίνεται η δυνατότητα διαγραφής από την λίστα παραληπτών. Αν είστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας από αυτή, απλά πατήστε {unsubscribe}εδώ{/unsubscribe} για αυτόματη διαγραφή. Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων (Directiva 2002/31/CE του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).»

{unsubscribe}Διαγραφή από τη λίστα{/unsubscribe}
Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια; Γράψτε μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίoυ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη σελίδα www.karaoglou.gr
Πολιτικό Γραφείο Θεσ/νίκης: Μοναστηρίου 13, Όρ. 3ος, Τ.Κ. 546 27, Τηλ.: 2310 525545, Fax: 2310 525547
Πολιτικό Γραφείο Αθήνας: Μητροπόλεως 1, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 2103709325, Fax: 210 3709329