ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014 Κύριο

karaoglou

Πολιτική Δράση
Μηνιαία Ενημερωτική

Ηλεκτρονική Έκδοση_

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 29

Φίλες και φίλοι,


    Διανύουμε τον αγαπημένο μήνα διακοπών των περισσότερων Ελλήνων, τον Αύγουστο.
      Πραγματικά εύχομαι όλοι λίγο ή πολύ να κατάφεραν να βρούνε την ευκαιρία να ξεκουραστούν από την καθημερινότητα. Για όσους δεν μπόρεσαν η ευχή είναι να τα καταφέρουν το συντομότερο.
    Στην πολιτική – οικονομική πραγματικότητα θα έλεγα ότι μετά από 5-6 χρόνια αβεβαιότητας διανύουμε μια περίοδο πολιτικής σταθερότητας. Ποιος δεν θυμάται τα τελευταία χρόνια το συνεχές εκκρεμές , «πέφτει δεν πέφτει η κυβέρνηση», «χρεοκοπούμε ή όχι», «βγαίνουμε από το ευρώ ή όχι», «θα έχουν ή όχι τα ΑΤΜ μετρητά » κλπ, με δραματικά αποτελέσματα για τον τουρισμό και την Οικονομία μας.
    Σήμερα, αναμφισβήτητα, τα προβλήματα παραμένουν πολλά και πολλοί συνάνθρωποι μας βρίσκονται σε δυσχερή θέση. Αλλά πρώτη φορά υπάρχει σαφής πορεία εξόδου από την κρίση. Η εκτέλεση του προϋπολογισμού, το πρωτογενές πλεόνασμα, ο μηδενισμός της ύφεσης, η μικρή έστω μείωση της ανεργίας, είναι σαφείς αποδείξεις εξόδου από το τέλμα. Σύντομα δε, η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να ανακοινώσει μέτρα ανακούφισης νοικοκυριών που έχουν πληγεί αλλά και επιχειρήσεων.
    Ως μέγιστο γεγονός των ημερών όμως, τείνουν να αναδειχθούν οι ανακαλύψεις στον αρχαίο τάφο της Αμφίπολης. Χωρίς να ξέρουμε ακόμα τι ακριβώς θα βγάλει η ανασκαφή, σίγουρα πρόκειται για ευρήματα τεράστιας πολιτιστικής, ιστορικής αλλά και Εθνικής αξίας με πολλαπλά οφέλη για τον τόπο και τη Μακεδονία μας.
    Αισθάνομαι διπλά χαρούμενος μάλιστα, γιατί από την πρώτη μέρα που ως Υπουργός Μακεδονίας Θράκης ενημερώθηκα για το έργο, πίστεψα ότι έπρεπε να ενισχυθεί η προσπάθεια και χρηματοδοτήσαμε (από τις ελάχιστες οικονομικές δυνατότητες του ΥΜΑΘ) τις ανασκαφές. Άξιζε πραγματικά το κόπο. Με αγωνία περιμένουμε την ολοκλήρωση των ανασκαφών και την αξιολόγηση τους ώστε να ταυτοποιηθούν τα ευρήματα που ενδεχομένως να αλλάξουν τη μοίρα της περιοχής.
    Στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα τώρα, κατατέθηκαν ερωτήσεις για τα τραγικά λάθη στα σχολικά βιβλία, τη φύλαξη των συνόρων μας, τις ρυθμίσεις χρεών των επαγγελματιών, αλλά και τη φορολόγηση τους, τα προβλήματα των νεφροπαθών, τις πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη αλλά και την ακτοπλοϊκη απομόνωση της και πολλά άλλα ενδιαφέροντα που μπορείτε να δείτε στο site μας.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.

Συνεχίζουμε…

 

Η πλήρης κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική παρουσία και δράση μου υπάρχει πάντα στο www.karaoglou.gr

 

Άρθρα

«Δημοκρατία σημαίνει δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις»

 

«Βαδίζοντας προς την Δ΄ Ελληνική Δημοκρατία»

 

 

Συνεντεύξεις

 

Συνέντευξη στην εφημερίδα "KARFITSA" (12.7.2014)


 

 


ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

yena

Μέτρα ενίσχυσης της πολιτικής για την αντιμετώπιση μεταναστευτικών εισροών προς τη χώρα μας

 egxeirisi123

Θωράκιση του έργου των κέντρων μεταμοσχεύσεων

 limani-thessalonikis

Άρση ακτοπλοϊκής απομόνωσης της Θεσσαλονίκης

 Ομιλίες σε Ολομέλεια-Επιτροπές

Ομιλία στα πλαίσια της συζήτησης επί του Σ/Ν του Υπ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας»

«Αυτό το e-mail δεν μπορεί να θεωρηθεί spam εφόσον αναγράφονται τα στοιχεία του αποστολέα και δίνεται η δυνατότητα διαγραφής από την λίστα παραληπτών. Αν είστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας από αυτή, απλά πατήστε {unsubscribe}εδώ{/unsubscribe} για αυτόματη διαγραφή. Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων (Directiva 2002/31/CE του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).»

{unsubscribe}Διαγραφή από τη λίστα{/unsubscribe}
Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια; Γράψτε μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίoυ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη σελίδα www.karaoglou.gr
Πολιτικό Γραφείο Θεσ/νίκης: Μοναστηρίου 13, Όρ. 3ος, Τ.Κ. 546 27, Τηλ.: 2310 525545, Fax: 2310 525547
Πολιτικό Γραφείο Αθήνας: Μητροπόλεως 1, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 2103709325, Fax: 210 3709329